Hirdetés:

Ingyen horgásztó hirdetési
lehetőség az oldalon! ...tovább
Bejelentkezés  |    Regisztráció  |    Elfelejtett jelszó
Hírek    |    Vizeink    |    Társalgó    |    Kapcsolat

Derítő-tó

Kezelő

Tata Zöld Sziget Kft

Terület

28,6 h

Elérhetőségek

 • Kezelő címe: 2891 Tata, Pf 153.
 • Baksai József: +36-70-3197573
 • Email:
 • Honlap: http://www.deritoto.hu

Fogható halfajok

Ponty (24,1), Harcsa (54), Süllő (12,3), Amúr (22), Csuka (13,4)

Horgász időszak

A tó non-stop nyitva van!
Büfé: reggel 6-tól este 10-ig.

Szabályok

DERÍTŐ TAVI HORGÁSZREND

Napijegyet a büfében lehet váltani, vagy az ügyeletes halőrnél. Napijegy árak és elvihető halak:

    * 12 órás  jegy: 3500 Ft, 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
    * Folyóvízi* 12 órás jegy: 2200 Ft, 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
    * Ifjúsági jegy (14 éves korig): 2400 Ft, 1 db nemes hal, 2 kg egyéb
    * 24 órás  jegy: 5400 Ft, 3 db nemes hal, 6 kg egyéb
    * 48 órás  jegy: 8400 Ft, 5 db nemes hal, 10 kg egyéb
    * 48 órás boilies jegy: 8400 Ft, 3 bot, nem vihető el hal!
    * Hetijegy: 18000 Ft, 6 db nemes hal, 12 kg egyéb
    * Boilies jegy: 15000 Ft, 3 Bot, nem vihető el hal! (7 napos jegy)

(*Horgászható vízfelület a folyóvízi jegy esetében: a tó kifolyó rácsától az Által éri hídig. A jegy nem érvényes a tóra és a befolyóra!)

Aki  a boilival, pellettel, fűzött kukoricával vagy más egyéb csalival horgászik, ami a kimondottan kapitális pontyok fogásához használt technika, RENDELKEZNI KELL A KÖVETKEZŐKKEL: KÍMÉLŐ SZÁK, MATRAC, SPRAY!!!

            Ezeken túl, nagyon fontos a GONDOS ÉS KÍMÉLETES BÁNÁSMÓD!!!

Egyszerre 2 bot, rajta 2 horog használható (kivéve boilies jegy esetén: 3 bot)! Aki ifjúsági jeggyel rendelkezik, az csak 1 botot használhat. 1 napijeggyel csak 1 horgász horgászhat! Tehát 1 napijeggyel 2 horgász nem horgászhat!

A 7 kg feletti pontyok és a 20 kg-ot meghaladó harcsák védett halnak számítanak, a tóról ezeket elvinni   SZIGORÚAN TILOS!

A 7 kg-nál nagyobb pontyot vissza kell helyezni a vízbe, amelyért a tavat üzemeltető Kft. 1 db 12 órás napijegyet ad a horgásznak, mely bármikor beváltható az adott naptári évben. Harcsa esetén a jutalom egyértelműen nagyobb értékű: 4 db 12 órás napijegy. A halat a halőrnek kell igazolnia és fotót kell róla készítenie. Amennyiben ilyen halat fog, hívja a büfé számát: +36-34-708-914!

A kifogott és megtartani kívánt méretes halat azonnal kötelező a napijegyen lévő táblázatba beírni. A beírt halat kicserélni vagy másnak átadni tilos! A tavon az intenzív etetés, időszakosan tilos.

Szemetelni szigorúan tilos! A tó kiemelt természetvédelmi és nemzetközi madárvédelmi terület, kérjük Önök is óvják!

A tavon péntek 15.00-tól hétfő 8.00-ig minden olyan munka végzése tilos, amely a horgászok és a pihenni vágyók nyugalmát zavarja!

Építkezni kizárólag november 01.-től április 01.-ig szabad!

Minden év április 01.-től november 01.-ig teljes építkezési tilalom van a tó teljes területén! E szabály megszegése esetén az építtető (ingatlan tulajdonos) éves horgászengedélye bevonásra kerül.

A horgászat befejezése után a napijegyet a váltás helyén le kell adni és az elvitt halat be kell mutatni!

Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad!

A felsorolt pontok bármelyikének megszegése a kifogott halak visszaengedését, a napijegy bevonását és a tóról való kitiltást vonja maga után!

A stégeket, a büfétől induló stégsort és a csónakokat mindenki saját felelősségére használhatja. Azokat a stégeket, melyeken a „STOP LEZÁRT” felirat látható, kizárólag a tulajdonos engedélyével, az ő kulcsával használható. Azokra bemászni, ott tartózkodni, vagy onnan horgászni tilos!

A tavon faházak bérelhetők, érdeklődni a következő telefonszámon lehet: +36-70-616-74-52

Minden kedves vendégünknek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk!

Tata Zöld Sziget Kft.

+36-34-708-914

Telepítések

Őszi nagytelepítés: 650 mázs, szezonban hetente 10-15 mázsa

Csónak hazsnálati lehetőség

Csónak bérelhető: 1500 Ft/ 12 óra

Jegyváltás

Büfében!

Jegyárak

 • 12 órás jegy: 3500 Ft - 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
 • Folyóvízi* 12 órás jegy: 2200 Ft - 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
 • Ifjúsági jegy (14 éves korig): 2400 Ft - 1 db nemes hal, 2 kg egyéb
 • 24 órás jegy: 5400 Ft - 3 db nemes hal, 6 kg egyéb
 • 48 órás jegy: 8400 Ft - 5 db nemes hal, 10 kg egyéb
 • 48 órás boilies jegy: 8400 Ft - 3 bot, nem vihető el hal!
 • Hetijegy: 18000 Ft - 6 db nemes hal, 12 kg egyéb
 • Boilies jegy: 15000 Ft - 3 Bot, nem vihető el hal! (7 napos jegy)

Megközelítés

Budapest felől az M1-es autópályáról Tatabánya centrumnál kell lekanyarodni, majd Vértesszőlős irányába jobbra fordulni. Áthaladva Vértesszőlősön, a falu végét jelző tábla után kb. 500m-re egy felüljárót talál. A felüljáró után, a szalagkorlát végénél balra kell fordulni, ahol egy aszfaltozott út vezet be a tó központjáig.

Győr felől az M1-es autópályáról Tatabánya centrumnál lekanyarodva ugyanezen az útvonalon lehet legegyszerűbben megközelíteni a tavat.
GPS koordináták: 47.629652, 18.352489
...térkép megnyitása

Leírás

40 évvel ezelőtt a tatabányai szénbányák az Öreg-tó védelme miatt építtették ezt a biológiai szűrőmezőt. Az elsődleges szempont az volt, hogy az Által-ér itt tegye le a hordalékát. Megépítették a ma „magaspart” néven ismert gátat és elárasztották a területet. Akkoriban még nem sokan gondolták volna, hogy ez a tó ilyen sok élményt fog nyújtani a horgászoknak, hiszen ez sokadrangú szempont volt. Szerencsére a fák kivágása nélkül hozták létre, így megmaradt a mederben minden olyan természetes búvóhely, ami kedvelt élőhelye a halaknak. Akkoriban a tóból rengeteg fa állt ki és nagyon nehezen lehetett horgászni. Ennek köszönheti az akadósságát és nagyhal tartó képességét. Ilyen körülmények között volt esélyük a halaknak, hogy kapitális méretűre nőhessenek. Ezek a fák az idő múlásával elkorhadtak és a vízbe dőltek.

A jelenlegi meder rengeteg természetes akadót rejt. Már a 80-as években fogtak a Derítő-tóban 20 kg feletti pontyot, 40 kg feletti harcsát és mindig híres volta süllő állományáról. Mára elsődleges szerepe a horgásztatás, mivel a bányák bezártak, az úszó üledék felfogására, derítésre nincs szükség.

Mikor még szinte ismeretlen volt hazánkban a boilizás, itt már hatalmas pontyokat lehetett fogni. Akkoriban még nem számított védett halnak, így bárki elvihette szabadon. Öt éve a 7 kg feletti példányok védett halnak minősülnek. Regisztráció után visszahelyezik az élőhelyükre és ezért a horgász egy ingyen 12 órás napijegyet kap. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a horgászokat arra, hogy a halakat szabadon eresszék. A boilizás rohamos terjedésével egyre több tavon telepítettek kapitális méretű pontyokat, hogy a nagy példányokra horgászók igényeit kielégítsék. Egyre nagyobb a verseny és egyre nehezebb újabb és újabb anyapontyokat telepíteni. 2005-ben sikerült 278, zömében 10 kg feletti példányt vásárolni és ebből 32 db volt 20 kg feletti! 2007 elejétől a 30 kg-ot meghaladó harcsa is védett halnak minősül. Az intenzív telepítéseknek köszönhetően a tóban szinte mindenféle békés és ragadozó hal megtalálható.

Az utóbbi években a tó rohamosan fejlődött, így már szinte minden igényt kielégítő, aktív pihenésre alkalmas horgászparadicsommá vált. Nem csak a kimondottan horgászni vágyók találhatók itt nálunk. Egyre többen választják a tavat olyanok is, akik szeretnének a természetben kikapcsolódni és feltöltődni a munka után. Mára már összkomfortos, több szobás házak is bérelhetők a tavon. A sátorozás a tó teljes területén térítésmentes.

Szívesen látunk minden horgászt és pihenni vágyót!

Egyéb információk

Faházbérlés: +36-70-616-7452!   

Szolgáltatásaink

Kedves vendégeink 7 különböző jegy közül választhatnak az igényeiknek megfelelően. A 12 órástól egészen a hetijegyig. Választhat hagyományos és boilies változatot is.

A büfében szolid árak mellett mindenki megtalálja a számára kedvelt italokat és cigarettákat. Aki megéhezik, vásárolhat nálunk szendvicset vagy rendelhet meleg ételt, melyet akár a horgászhelyre is kiszállítanak.

A horgászathoz bérelhet csónakot, 1.500 Ft-ért 12 órára. 20 db új, üvegszálas, könnyen kezelhető áll rendelkezésükre. Mivel a tó teljes területe természetvédelmi terület, így autóját csak az erre kijelölt parkolóban tárolhatja.

A csomagok behordásához bérelhet kézikocsit 300 Ft-ért 12 órára.

A tavon faházak is bérelhetők: 9.000-12.000 Ft-ig 24 órára. Az érkezéstől számítva és a bérlők számától függetlenül. Vannak házak 4-8 személyesig.

Nem mindegyik faházban van víz, viszont a központban található több wc (ingyenes) és tusoló: alkalmanként 200 Ft/fő. Mindegyik ház magántulajdonban van, mi csak a szervezésben, takarításban veszünk részt ezért kérünk mindenkit, hogy időben jelezze bérlési szándékát, hogy a tulajdonosokkal egyeztetni tudjuk a konkrét időpontokat!
 
...vissza

Hozzászolások


Hozzászolásod ** :
Hitelesítő kód megadása * :
Új üzenet válasz erre:   
(Ha hozzá akarsz szólni a témához előbb be kell jelentkezned!)
Vissza a többi témához


Megjegyzések:
  *-gal jelölt : a mező kitöltése kötelező.
**-gal jelölt : a mezőkben speciális formázó karakterek is használhatók:
- [b|vastag betű/] = vastag betű
- [i|dőlt betű/] = vastag betű
- [email|info@holhorgasszunk.hu|info/] = (spamoktól védett)
- [link|http://holhorgasszunk.hu/regisztracio.php|klikk ide/] = klikk ide
- lista: [li|1. elem|2 .elem] =
 • 1. elem
 • 2. elem


További információk kérése
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.