Hirdetés:

Ingyen horgásztó hirdetési
lehetőség az oldalon! ...tovább
Bejelentkezés  |    Regisztráció  |    Elfelejtett jelszó
Hírek    |    Vizeink    |    Társalgó    |    Kapcsolat

Téglagyári 6-os tóKezelő

Gyulai Dolgozók Horgászegyesülete

Terület

2 ha

Elérhetőségek

  • Kezelő címe: 5700 Gyula, Szent László u. 1/A
  • Kónya Ferenc: +36-30-4153130
  • Email:
  • Honlap: http://www.horgaszegyesuletgyula.hu

Fogható halfajok

Ponty, Amúr, Süllő, Csuka, Harcsa, Keszeg, Kárász, Balin, Domolykó

Horgász időszak

április 26-ig napkeltétől 22.00 óráig

április 27-től szeptember 30-ig 00.00-24.00 óráig

október 1-től április 26-ig napkeltétől 22.00 óráig

Szabályok

Csónak használata csak harcsa horgászatára engedélyezett, előzetes egyeztetést követően. A horgászathoz az egyesület csónakot nem biztosít, arra csak olyan saját csónakot lehet igénybe venni, amely megfelel a vízi közlekedés szabályainak.

Telepítések

Rendszeresen

Csónak hazsnálati lehetőség

Megengedett

Jegyváltás

Az egyesület székházában pénteki napokon 14.00-16.00-ig.
A Feca Peca horgászboltban Gyulán a Megyeház utcán a bolt nyitvatartási ideje alatt.
Telefonos egyeztetést követően a helyszínen.

Jegyárak

  • Sporthorgász: 1500 Ft - Hal nem vihető el
  • Normál: 3000 Ft - 2 db nemeshal és 3 kg. egyéb hal vihető el

Megközelítés

A horgásztó Gyulát elhagyva az Újkígyós felé vezető útról nyílik. A pálinka manufaktúra után balra az első bekötőúton kell haladni a cserepes úton egyenesen a tóig.
GPS koordináták: 46.630814, 21.240134
...térkép megnyitása

Leírás

A Téglagyári 6-os tó a Gyulai Dolgozók Horgászegyesületének a kezelésében lévő, festői környezetben található. A tó korábban agyagbánya volt, ezért a vízmélység esetenként eléri a 7 métert is. A tó igazi kihívást jelent a horgászoknak, mivel több akadó is izgalmasabbá teszi a horgászatot. A tavon lehetőséget biztosítunk a sporthorgászoknak is a kellemes kikapcsolódásra. A tó csendes környezete vonzza a pihenni vágyókat, hiszen távol van a város és az odavezető műút zajától. A tavon előzetes egyeztetést követően lehetőség van saját csónakból történő harcsahorgászatra is. A tó rendszeresen telepítésre kerül jellemzően ponttyal. A tóban a pontyon kívül megtalálható amúr, szürkeharcsa, csuka, süllő, balin, domolykó, kárász, különböző keszegfélék, viszont a tó törpeharcsa mentes. A tónál lehetőség van bográcsozni, szalonnát sütni. A tó partján a sátor állítás megengedett.

Egyéb információk

A tóhoz horgászati célból érkezőnek érkezéskor és távozáskor a beíró füzetet kötelező kitölteni, amelyben rögzíteni kell a horgász nevét, az érkezés és a távozás idejét, a kifogott és elvitelre szánt halmennyiséget. A beíró füzetet olvashatóan kell kitölteni.
A tavon éjszakai horgászat 2013. április 27-től, szeptember 30-ig engedélyezett. Ettől eltérő időpontban napkeltétől, 22 óráig lehet horgászni. Éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén a horgászhely megvilágítása kötelező.
Csónak használata csak harcsa horgászatára engedélyezett, előzetes egyeztetést követően. A horgászathoz az egyesület csónakot nem biztosít, arra csak olyan saját csónakot lehet igénybe venni, amely megfelel a vízi közlekedés szabályainak.
A kifogott és elvitelre szánt halmennyiséget az állami fogási naplóban (Téglagyár 6-os tó jelöléssel) és a területi jegy fogási napló részébe a fogást követően azonnal a beíró füzetbe pedig a horgászhelyről történő távozás előtt rögzíteni kell. Ezek elmulasztása a területi engedély azonnali bevonásával jár.
A tavon a méretkorlátozás alá eső halakból napi 2, heti 4 darab fogható, egyéb, az előző kategóriába nem tartozó és fogási tilalom alatt nem álló halakból naponta 3 kg, hetente 5 kg tartható meg. Az éves területi engedéllyel évi 25 db nemes hal vihető el. Sporthorgász jeggyel halat
megtartani és elvinni nem lehet.
Az amur legkisebb megtartható mérete 50 cm.
Az 5 kg-nál nagyobb pontyot a kifogás után kíméletesen vissza kell helyezni  a vízbe.
Általános horgászati tilalom kerül elrendelésre a telepítéseket követően, amelyek vége a hirdetőtáblán kerül kifüggesztésre. Az egyesület vezetősége a horgászversenyek idejére a tó teljes területére teljes, vagy részleges horgászati tilalmat rendelhet el, amely értelemszerűen nem vonatkozik
a versenyekre nevező horgászokra.
Felázott talaj esetén gépjárművel a tó területére behajtani tilos!
A tó partjának megásása, a part és a vízi növényzet rongálása, a víz szennyezése, a szemetelés, a kifogott hal tisztítása tilos! E szabályokat megszegők területi jegye azonnal bevonásra kerül.
A vízminőség megóvása érdekében kérjük a sporttársakat, hogy tartózkodjanak a túlzott etetőanyag használatától.
A téglagyári 6-os tó horgászrendjében nem szabályozott kérdésekben a halászatról és a horgászatról szól 1997. évi XLI törvény, a végrehajtására kiadott 78/1997. (XI.4.) FM rendelet, valamint a MOHOSZ országos horgászrendje az irányadó.
 
...vissza

Hozzászolások


Hozzászolásod ** :
Hitelesítő kód megadása * :
Új üzenet válasz erre:   
(Ha hozzá akarsz szólni a témához előbb be kell jelentkezned!)
Vissza a többi témához


Megjegyzések:
  *-gal jelölt : a mező kitöltése kötelező.
**-gal jelölt : a mezőkben speciális formázó karakterek is használhatók:
- [b|vastag betű/] = vastag betű
- [i|dőlt betű/] = vastag betű
- [email|info@holhorgasszunk.hu|info/] = (spamoktól védett)
- [link|http://holhorgasszunk.hu/regisztracio.php|klikk ide/] = klikk ide
- lista: [li|1. elem|2 .elem] =
  • 1. elem
  • 2. elem


További információk kérése
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.