Hirdetés:

Ingyen horgásztó hirdetési
lehetőség az oldalon! ...tovább
Bejelentkezés  |    Regisztráció  |    Elfelejtett jelszó
Hírek    |    Vizeink    |    Társalgó    |    Kapcsolat

Fonyódi Horgászpark

Kezelő

Balaton Agrár Zrt.

Terület

5 ha

Elérhetőségek

Fogható halfajok

Ponty, Amur, Kárász, Csuka, Süllő, Harcsa, Compó, Lénai tok, Afrikai harcsa (szezonálisan)

Horgász időszak

Minden nap: 7-19

Szabályok

Egy területi jegy megváltása egy főt jogosít horgászatra.
Felnőtt horgász (18 év felett) legfeljebb 2 bottal, botonként 2 horoggal horgászhat.
Ifjúsági horgász (0-18 év között) legfeljebb 1 bottal horgászhat, ezen 1 horoggal.
A napijegyben biztosított (felnőtt esetén: 2 kg kárász vagy 1 kg ponty, ifjúsági esetén: 1 kg kárász) mennyiség feletti, elvitelre szánt halat, a napi aktuális áron lehet megvásárolni.
5 kg feletti ponty nem vihető el!

Csónak hazsnálati lehetőség

Nincs

Jegyváltás

Helyszínen a halőrházban.

Jegyárak

  • Felnőtt: 1800 Ft - A jegyárban elvihető 1 kg ponty vagy 2 kg kárász
  • Ifjúsági: 700 Ft - A jegyárban elvihető 1 kg kárász

Megközelítés

Fonyódligeten, a régi 7-es útról a Zrínyi utcába kell lekanyarodni (táblával jelölve!).
A horgászpark a Zrínyi utca végétől még kb. 300 méterre van, végig kövezett úton közelíthető meg.
GPS koordináták: 46.745889, 17.592611
...térkép megnyitása

Leírás

Mit tehet az ember, ha a Balaton déli partján viharos szél, kellemetlenül rossz idő akadályozza meg a nagy tóban való horgászatot? Vagy egyszerűen csak szép környezetben, változatos és bő halállománnyal rendelkező horgásztóban kíván pecázni, kulturált körülmények között, ahol a család minden tagja megtalálja számításait?

A válasz egyszerű: felkeresi a Fonyódi Horgászparkot!

A fonyódi halastórendszer a Balaton és az autópálya között, 145 ha.-on helyezkedik el, a Balaton valamikori kiöntésterületén. A déli part halastavaira jellemzően altalaja tőzeges, tőzegkorpa-iszapos, állandóan zavaros vize kitűnő ízű halat nevel. A tavak helyén egykor intenzív tőzegkitermelés folyt. Felhagyva a munkálatokkal, az 1954-55-ös években kialakításra került három, közepes méretű (40-50 ha.) halastó. Tulajdonosa, a Balatoni Halászati Zrt. 2011. január 1.-től adta bérbe 10 éves időtartamra az ordacsehi székhelyű Balaton Agrár Zrt.-nek. Az új kezelő látványos fejlesztéseket végzett már kora tavasszal, valamint a telepítési szerkezetet és a népesítési sűrűséget is igyekezett a területi adottságok figyelembevételével a horgászok igényeihez igazítani.

A horgászpark a tórendszer keleti oldalán, mintegy 5 ha.-on helyezkedik el. A területre belépve először a központi épület fogadja a látogatót, ahol a napijegyen kívül aprócikk, etetőanyag és csali, valamint üdítőital és a Balaton Agrár Zrt. saját borai is beszerezhetők. Ezenkívül lehetőség van még élő hal vásárlására is a bejáratnál, az erre a célra létesített halketrecekből, amit a vevő saját maga választhat ki magának saját termelésű halainkból, sőt a 2014-es évtől lehetőség van még a vásárolt vagy helyszínen fogott halak megtisztítására is egy halpucoló helyiség révén. Az épülettel szemben található tó 1 ha területű, mely eredeti funkciója szerint a halastavak külső halágyaként szolgál. Vízmélysége a halágyakra jellemzően - leszámítva a kétoldali sekélyebb padkát - 2,5-3 méter között változik. Egyenes partvonala és közel azonos vízmélysége révén kitűnő versenypályaként funkcionálhat, ezt bizonyítandó, hogy van egy osztrák horgászcsapat, aki már évek óta visszatér versenyzés céljából a tóra. A horgászpark területén lehetőség van baráti társaságok, cégek horgászversenyeinek megrendezésére is, melyek lebonyolítását akár teljes mértékben átvállaljuk, biztosítjuk zavartalanságát.

A horgászpark további része néhány kisebb tavacskából, valamint három, nagyobb kiterjedésű tóból áll. Az őszi-téli időszakban teleltetőként szolgáló kisebb tavacskákban, a nyári  szezonban afrikai harcsára és szürkeharcsára lehet pecázni. A másik három nagyobb tóban pontyok, kárászok, amurok alkotják a halállomány jelentős részét, de a ragadozók közül csuka, süllő és harcsa fogására is van esély, sőt a kettes számú szigetes, valamint a mellette lévő hármas tóban különlegességként meg lénai tok és compó is horogra akadhat, színesítve a fogási lehetőségeket. A vendégek kényelmét közvetlenül a vízparton álló filagóriák teszik teljessé, melyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. A három nagyobb tó medre akadóktól mentes, egységesen sekély, halastavi jellegű.

A központi, óriás filagória természetesen minden idelátogató horgász és családtagjai részére nyitva áll. E helyen lehet sütni-főzni, és a horgászversenyek eredményhirdetését, a versenyzők étkeztetését lebonyolítani. A filagóriához kapcsoltan még egy büfékocsi is létesítésre került, ahol saját termelésű halainkból készült ételekkel is megismerkedhetnek a látogatók, mint például a különlegességnek számító halchips. A halételeket nem túlzottan kedvelőknek jó hír, hogy sült kolbász is kapható hasábburgonyával. Gondolva a horgászatot hamar elunó gyerekekre, a bekerített részben kis játszótér is épült, ahol a játéklehetőségek tárházát igyekszünk folyamatosan bővíteni.

Külön említést érdemel az a lehetőség, hogy horgászat közben bepillantást nyerhetünk a fonyódi nagyberek változatos élővilágába. A terület kiemelt természetvédelmi oltalom alatt áll. A horgásztavak környékén jelentős nyári lúd populáció neveli fel évről-évre szaporulatát. Néhány, több éve itt költő lúdpár olyan szelíd, hogy szinte karnyújtásnyi távolságból lehet megfigyelni őket. Ezt főleg a horgászok tapasztalhatják meg könnyen, hisz gyakran próbálják meg elcsenni a csalizáshoz használt magvakat, élő csalikat. A nyári lúd mellett több récefajt, köztük a fokozottan védett cigányréce is mindennapos vendég. A közeljövőben tervbe van véve egy tanösvény kialakítása információs táblákkal, ahol részletesebben is bepillanthatunk a környék állat- és növényvilágába.

Egyéb információk

Kiszolgáló létesítmények:

    halőrház (horgászcikk, üdítő és saját termelésű bor vásárlási lehetőség)
    gépkocsi parkoló
    női/férfi WC
    hat személyes fedett horgászhelyek
    stégek
    játszótér
    filagória (rendezvények, 60-70 fő)
    kézi kocsik
    büfékocsi
    halpucoló helyiség
 
...vissza

Hozzászolások


Hozzászolásod ** :
Hitelesítő kód megadása * :
Új üzenet válasz erre:   
(Ha hozzá akarsz szólni a témához előbb be kell jelentkezned!)
Vissza a többi témához


Megjegyzések:
  *-gal jelölt : a mező kitöltése kötelező.
**-gal jelölt : a mezőkben speciális formázó karakterek is használhatók:
- [b|vastag betű/] = vastag betű
- [i|dőlt betű/] = vastag betű
- [email|info@holhorgasszunk.hu|info/] = (spamoktól védett)
- [link|http://holhorgasszunk.hu/regisztracio.php|klikk ide/] = klikk ide
- lista: [li|1. elem|2 .elem] =
  • 1. elem
  • 2. elem


További információk kérése
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.