Hirdetés:

Ingyen horgásztó hirdetési
lehetőség az oldalon! ...tovább
Bejelentkezés  |    Regisztráció  |    Elfelejtett jelszó
Hírek    |    Vizeink    |    Társalgó    |    Kapcsolat

Kádárta BányatóKezelő

Kádártai Sporthorgász Egyesület

Terület

7.2 Ha

Elérhetőségek

Fogható halfajok

Keszeg, Kárász, Ponty, Amur, Balin, Csuka, Süllő, Feketesügér

Horgász időszak

Kora tavasztól késő őszig van a tó nyitva, hétfő kivételével a hét minden napján 06 órától 20 óráig (ünnepnapokon hétfőn is).  A nyári hónapokban csütörtökön, pénteken, szombaton éjszakai horgászatra is van lehetőség.

Szabályok

A horgászat megkezdését megelőzően a napijegyet a halőrnél lehet megváltani a horgászigazolvány átadásával egyidejűleg, a kapott napijegyet  a horgászhelyre be kell vinni, a kifogott és megtartani kívánt halat a haltartóba helyezést követően, de még a készség újabb bejuttatása előtt a megfelelő rovatok megfelelő kitöltésével be kell jegyezni. Ez alól nem lehet kifogás az íróeszköz hiánya.
E szabály megsértése fegyelemsértés következményeit vonja maga után,- ugyanis a halőrök rendszeresen ellenőrzik a horgászokat a horgászhelyen.

A tavon  kishal fogó háló nem használható. A horgászhelyen  több készség is készenlétben tartható, de annak szereléke nem  lehet a vízben.

Etetés: csak a partról szabad - de mérsékelt mennyiségben, melynek során bomló-szerves anyagot  használni nem szabad. Az etető anyag bejuttatásához etető hajó vagy csónak nem használható, azt rakétával vagy csúzlival kell eszközölni.

Ragadozó hal fogásához csalinak fogható vörös szárnyú keszeg és küsz, de elvinni nem szabad.  Mű csali használata engedélyezett.

A fellelhető halfajok közül az 5 kg-ot meghaladó egyedsúlyú ponty, az 1.5 kg-ot meghaladó egyedsúlyú keszeg nem vihető el, azt a megfogás után vissza kell ereszteni a tóba.
A napijegyes horgászok alkalmanként csak 1 db süllőt vihetnek el.
A feketesügér horgászata egész évben tilos.

Csónak hazsnálati lehetőség

nincs

Jegyváltás

Halőrnél.

Jegyárak

  • Fenőt napijegy: 3200 Ft. - Elvihető: 2 db. nemes hal, 3 kg vegyes hal
  • Ifjúsági napijegy: 1600 Ft. - Elvihető: 1 db. nemes hal, 3 kg vegyes hal
  • Gyermek napijegy: 550 Ft. - Elvihető: 1.5 kg vegyes hal

Megközelítés

82.sz. főúton Kádárta településről a Kötés Kft. (Betonüzem ) mellett vezető aszfaltozott úton haladva, majd arról balra fordulva a murvázott úton tábla jelzi az irányt  Bányató felirattal.  A település szélétől mintegy 500 méterre található a tó.
GPS koordináták: 47.11833, 17.96444
...térkép megnyitása

Leírás

A tó vize források által táplált  természetes tiszta víz,  melyet igazol a rákok jelenléte a tóban. A horgásztó fenyőerdővel övezett völgyben található, vízi madaraink a vadkacsa és sirály,azonban látható nádirigó, jégmadár és törpe gém is.
Vízfelület:  7,2 HA. A tó közepén szigetek találhatók. Átlagmélység: 2 - 6 méter, a szigeteken  és a parton  nád, sás növényzet a mederben helyenként hínár található.  
A meder egyenletlen sziklás és murva (dolomit kőzet)  mely a bányaművelés eredményeként alakult ki a vízbetörés előtt. (A bányaművelés 1981-ben fejeződött be azóta horgásztóként funkcionál.)  Természetes akadók  inkább a szigetek és partszél közeli növényzet illetve fák- bokrok gyökérzetétől - azok közelében vannak.

Egyéb információk

A horgásztó bekerített és kapuval ellátott területén parkolási és sátorozási lehetőség van, de néhány személy részére a szállás is megoldható.
Sütési és bográcsozási lehetőség van, pihenésre fedett ( filagória jellegű) helyen farönk asztalok és padok vannak.  
A  munkahelyi vagy egyéb  közösségek részére horgászversenyek lebonyolítását is vállaljuk. Gyermekeknek homokozó, hinta és labdajátékokhoz füves terület van kialakítva. A horgásztóban fürödni,- kutyát bevinni vagy a vízbe szennyező anyagot dobni - engedni, bármilyen módon a vizet szennyezni  a horgászatot és a pihenést  hangoskodással  zavarni nem szabad. Gyermek csak felnőttel tartózkodhat a horgásztónál.
A halőrháznál  nem csak a horgászni szándékozóknak,de a látogatóknak is be kell jelentkezni érkezés és távozáskor egyaránt.
 
...vissza

Hozzászolások


Hozzászolásod ** :
Hitelesítő kód megadása * :
Új üzenet válasz erre:   
(Ha hozzá akarsz szólni a témához előbb be kell jelentkezned!)
Vissza a többi témához


Megjegyzések:
  *-gal jelölt : a mező kitöltése kötelező.
**-gal jelölt : a mezőkben speciális formázó karakterek is használhatók:
- [b|vastag betű/] = vastag betű
- [i|dőlt betű/] = vastag betű
- [email|info@holhorgasszunk.hu|info/] = (spamoktól védett)
- [link|http://holhorgasszunk.hu/regisztracio.php|klikk ide/] = klikk ide
- lista: [li|1. elem|2 .elem] =
  • 1. elem
  • 2. elem


További információk kérése
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.